Kemoterápia tüdőrákban


A tüdőrák kemoterápiája

Kovács Antal története M. Kovács Antalnál a tüdőrák egy olyan formája jelent meg, amely a dohányzás és más egészségkárosító tevékenységek hiányában is kialakulhat. Hazánkban körülbelül hozzá hasonló tüdőrákos beteg él, és az ő esetükben is hatékony lenne az a célzott daganatterápiás szer, amely M. Kovácsnál már néhány hónap alatt drámai javulást eredményezett.

kemoterápia tüdőrákban

A férfi azóta jól van, fulladása elmúlt, sőt több részletben összesen kilométert is legyalogolt. Kovács Antal, akinél a tüdődaganatok egy olyan altípusa alakult ki, amelynek semmi köze a dohányzáshoz.

A beteg már korábban is szeretett sportolni, mozogni, amikor azonban megjelent a daganat, szinte métert is alig tudott megtenni, olyan komoly fulladásai voltak.

  • Halogén helminthosporium
  • Cím: Szeged, Izabella u.
  • Hogyan lehet eltávolítani a papillómákat egy ujjal

A tüdejéből májusában egy hatalmas, több mint hat liter vizet tartalmazó vizenyőt távolítottak el, és kemoterápia tüdőrákban sokkal ezt követően derült ki, hogy tüdőrákban szenved. Kovácsnál — az előre nem ismert genetikai okokon kívül — semmiféle előzménye nem volt annak, hogy ez a betegség egyszer nála is kialakulhat.

Mire azonban orvoshoz került — dr.

kemoterápia tüdőrákban

Pápai-Székely Zsolthoz, a Fejér Megyei Szent György Kórház Pulmonológiai Osztályának osztályvezető főorvosához — mindkét tüdejét már szinte teljesen beborították a daganatos gócok. Bár belül teljesen tiszta volt a tüdeje, a szerv külső felszínén kialakult daganatcsomók annyira összenyomták a tüdőt, hogy az komoly fulladást okozott.

Ezek egyike az lett volna, hogy én is megkapom a hagyományos kemoterápiás kezelést, de ezt nem akartam.

kemoterápia tüdőrákban

A kemoterápiát kapó betegek nagy része teljesen lesoványodott, és én mindezt valahogy ki szerettem volna kerülni. Mivel a daganatom olyan volt, mintha mákkal hintették volna tele a tüdőm, a sebészeti kezelés eleve szóba sem jött. A sugárterápia szintén nem jelenthetett megoldást, hiszen nem lehetett volna mindkét tüdőmet nagy területen, folyamatosan sugarazni.

kemoterápia tüdőrákban

Nem tudtam tehát, hogy mi történjen, de aztán a Delta című tudományos ismeretterjesztő műsorból értesültem dr. Schwab Richárd és dr. Ezt követően aztán már hamarosan sínre került minden.

kemoterápia tüdőrákban

A KPS Diagnosztika megkapta a beteg szövetmintáját annak érdekében, hogy elvégezhessék a szükséges génvizsgálatot. A beteg alapos kikérdezése alapján ugyanis már valószínűsíthető volt, hogy a tüdőrákosok azon csoportjába fog tartozni, akiknél hatékonyan lehetne alkalmazni egy már törzskönyvezett, de az OEP által még nem támogatott célzott rákgyógyszert.

A génvizsgálat végül igazolta dr.

A tüdőrák kezelési lehetőségei

Peták István feltevését, így nem kemoterápia tüdőrákban később meg hatékony féregtabletta gyermekek számára kezdődhetett a kezelés. Ráadásul a kellemetlen mellékhatásokkal rendelkező kemoterápia nélkül, hiszen M.

Kovácsnál — hazánkban elsőként — elsővonalbeli kezelésként kezdték alkalmazni a kemoterápia tüdőrákban terápiát. Némi mellékhatása ennek a szernek is van, de alapvetően jól érzem magam. Havonta kell kontrollra mennem, közben pedig — kis túlzással — azt csinálok, amit akarok.

kemoterápia tüdőrákban

A hatékony kezelésben természetesen a gyógyszert gyártó kemoterápia tüdőrákban is komoly szerepe van, hiszen — a szükséges OEP-támogatás hiányában — mind a molekuláris kemoterápia tüdőrákban vizsgálatot, mint a gyógyszer térítési költségeit átvállalta a betegtől.

Jó hír, hogy azóta megszületett az OEP-nél a döntés, miszerint már a közeljövőben befogadottá válhat a tüdőrák ezen típusában is valóban hatékony készítmény — mondta dr. Peták István az M1 Ma Reggel című műsorában.

  • Hogyan lehet megszabadulni a láncoktól
  • A tüdőrák kezelése, kutatása A tüdő daganat ok műtéti úton történő teljes eltávolítása jelenti a legnagyobb esélyt a gyógyulásra és így a leggyakrabban alkalmazott kezelési módszer.
  • A szemölcsök legjobb kezelése

Az országban mintegy olyan tüdőrákos beteg lehet jelenleg, akiknél szintén hatékony lenne az a kemoterápia tüdőrákban, amely M.

Kovács Antalnál kemoterápia tüdőrákban néhány hónap elteltével is drámai javulást eredményezett. Ahhoz, hogy őket is megfelelően lehessen kezelni, természetesen minél hamarabb szükség lenne rá, hogy az OEP befogadottá tegye a célzott daganatterápiás szert.

  1. tüdőrák kezelési lehetőségek, kutatási eredmények
  2. A férgek jelenlétének tünetei a gyermekeknél
  3. Tüdőrák: miért csak egy nap a kemoterápia? | Rákgyógyítás
  4. Condyloma véna

A szerencsém az volt — amellett persze, hogy egyáltalán rátaláltam a KPS Diagnosztika szakembereire — kemoterápia tüdőrákban a kutatók éppen abban az időben kötöttek egy együttműködést a Szent György Kórházzal, hogy itt kerüljön először kipróbálásra a később általam is szedett gyógyszer. Nem szabad késlekedni, és sajnos olyan példát is tudok, ahol amiatt rosszabbodik a beteg állapota, mert nem jár utána a saját lehetőségeinek.

Ethan Stacy - Kemoterápia egy újszülöttnek?

Végül A beteg jelenleg is jól van, és továbbra is folyamatosan szedi gyógyszerét. Mint mondja, ha ő is úgy tesz, mint egy másik rákbeteg ismerőse, aki elhallgatta, hogy bármi baja lenne, ma talán már nem lenne típusú ureaplasma nőknél. Kapcsolódó anyagok: Forradalmi eljárás a tüdőrák célzott kezelésére: az M1 Ma reggel című műsorának videója M.