Tengeri féreg. A legijesztőbb tengeri féreg


Megtalálták a tenger leghangosabb állatát — egy férget - Qubit Tengeri fereg Tengeri féreg Dippold Ádám A Leocratides kimaraorum tengeri féreg féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és sajátos rekordot tudhat a magáénak, ez ugyanis az egyik leghangosabb állat a tengerben.

Tengeri akvárium - hosszú nyálkás féreg

A férgek akár decibeles hangokat is képesek kiadniamire a kutatók egészen véletlenül jöttek rá: A. Richard Palmer, az Albertai Tengeri féreg tengerbiológusa szerint a tengeri féreg felfedezett faj egyedeit nem emiatt vizsgálták, de felfigyeltek a csettintésszerű zajokra. A biológusok feltételezik, hogy ez a vízben még hangosabbnak hatnak a csettintések.

meddig növekszik a condyloma Negii Kalanchoe

A csodálatos Leocratides kimaraorumFotó: Cell Palmer szerint különösen meglepő, hogy ezeket a hangokat tengeri féreg egy féreg adja ki: a faj tagjai még a tengeri fereg hosszt sem érik el, áttetszőek, és igen harciasak. Palmerék szerint az állatok valószínűleg a kavitációs hatást használják ki a zajkeltéshez, bár ennek bizonyítására még további kutatások szükségesek.

Ahogy azt is vizsgálják még, hogy miért adják ki ezeket a hangokat.

szemölcsök külső jelei pinworm vírusok

A tengerbiológusok feltételezése szerint valószínűleg a területüket védik, ezért ordítanak egymásra, tengeri fereg nem zárják ki azt sem, hogy a különös szokás egyéb kommunikációs célokat szolgál. Tengeri féreg Nem ez a féreg az egyetlen tengeri fereg állat a tengerben: majdnem ilyen zajosak például a csettintőrákok is, az ő tengeri fereg viszont világos, hogyan keltenek zajt — csettintenek az ollójukkal.

Egy ben felfedezett fajuk ezzel kábítja el a zsákmányául szolgáló kis halakat, tengeri fereg fajt emiatt nevezték el tengeri féreg Pink Floydról Synalpheus pinkfloydia zenekarról ugyanis úgy hírlik, hogy egy londoni koncertjükön olyan hangosan játszottak, hogy a közeli kerti gyerekek összes lakója felfordult tőle. Kapcsolódó cikk a Qubiten:.

amelyek az arcon lévő papillómák biztonságos gyógyszerek a férgek kezelésére