Sárgarépa féreg. Alternatív megoldások sárgarépa fonálféreg elleni védelmében, Fonalfereg ellen


Alternatív megoldások sárgarépa fonálféreg ellenivédelmében Kategória: Hírek A fonalféreg jelenléte bosszúságot okoz a termelőknek.

sárgarépa féreg condyloma hüvelyi tünetek

Érdekes kutatási eredmény mutatja a védekezés alternatíváját. Éves hazai termésünk Egész évben könnyen hozzáférhető, közkedvelt zöldségféle, kedvező beltartalma és élettani hatásai miatt már a csecsemők táplálásában is szerepel. Termesztése gépesíthető, a hazai termés kb.

sárgarépa féreg milyen jelek jellemzőek a parazitákra

Ennek következménye a helyes vetésváltás háttérbe szorulása, monokultúrás termesztése. Az egyoldalú talajhasználat elősegíti a talajlakó kártevők nagyobb arányú felszaporodását, a hazai sárgarépa termesztésben a szabadföldi gyökérgubacs fonálféreg Meloidogynehapla kártétele a legnagyobb probléma.

A fonálférgek a gyökeret károsítják, ezzel nem csak a tápanyag- és vízfelvételt akadályozzák, de a répatest is piacképtelenné válik a kártétel során keletkező elágazások és szakállasodás miatt.

sárgarépa féreg a genitális szemölcsök kezelése a húgycsőben lévő férfiaknál

A monokultúrás termesztés elterjedése miatt megfelelő terméseredményt már sárgarépa féreg lehet elérni a fonálférgek elleni védekezés nélkül. Legcélszerűbb a megelőzés, de a éves vetésváltás és kedvező elővetemény pl. Nematocid hatású talajfertőtlenítők közül csak a Vydate 10 G nevű kémiai készítmény engedélyes sárgarépában Magyarországon.

sárgarépa féreg hogyan lehet intim helyen kezelni a szemölcsöket

Alternatív megoldásként ma már szóba jöhetnek újabb, környezetkímélő készítmények is, amelyek hatékonyságát kísérletben vizsgáltuk. Az Artishiperparazitagomba készítmény, fonálférgek és más talajlakó kártevők számára teremt kedvezőtlen körülményeket. A kisparcellás kísérlet banZákányszéken került beállításra, négy ismétlésben, bakhátas termesztésbenvizsgáltuk 3 különböző sárgarépa féreg hatékonyságát a gubacsosságra, a termés mennyiségére ésaz elágazásokra.

sárgarépa féreg a paraziták a fej és a kezelés tünetei

Minden eredményt kontroll, kezeletlen parcellához viszonyítottunk. Márki Anita növényvédelmi szakmérnök Rácz Istvánné dr.

sárgarépa féreg méregtelenítő orvos temesvári