Rovarfertőzések. ROVARFERTŐZÉS - Translation in English - budapestfoglyai.hu


Invazív fajok Absztrakt Az elmúlt két évszázadban rovarfajok ezreit szállították nagyrészt véletlenülés nemzetiségükön kívül világszerte, néhány katasztrofális ökológiai és rovarfertőzések hatással rendelkeznek. A behatoló fajok számának globális változása a szaporodási nyomás földrajzi változásától és az inváziókkal szembeni környezeti ellenállás heterogenitásától függ. Elton sokszínűség-invazibilitási hipotézisét, amelyet hatvan évvel ezelőtt javasoltak, széles körben vizsgálták a növények számára, de kevés a tudás arról, hogy a biológiai sokféleség hogyan befolyásolja a rovarfertőzések.

Itt 44 szárazföldi területről, a kis óceáni szigetektől a teljes kontinensekig különböző fajokból származó állományokat használunk, hogy megmutassuk, hogy a megalapozott rovarfajok számát elsősorban a növények sokfélesége vezérli, mind a natív, mind a nem őshonos növényfajok gazdagságát.

rovarfertőzések lapos papilloma a szem alatt

Bevezetés A rovarok az élet történetének hatalmas sokféleségét mutatják, és szinte minden földi környezetben léteznek minden világrégióban. A hatalmas sokféleségük miatt nem meglepő, hogy a rovarfertőzések világszerte meghaladják a nem rovarfertőzések állatok összes többi taxonját 1.

Számos nem őshonos rovarfaj hírhedt, katasztrofális hatással van a mezőgazdaságra, az emberi egészségre és a természetes ökoszisztémákra 2. Annak ellenére, hogy a legtöbb világbiómot a biológiai inváziók befolyásolják, bizonyos régiók hajlamosabbak a támadásokra, mint mások. A biotikus rezisztencia fogalma leírja a közösségi jellemzők hatását a nem őshonos fajok létrehozásának elősegítésére vagy gátlására.

Rovarfertőzések és természetes kiválasztás - természet - Hírek és nézetek

Az invazív növények rovarfertőzések és kísérleti tanulmányai is alátámasztják a sokféleség-rezisztencia hipotézist, amely szerint a különböző közösségek rendkívül versenyképesek és könnyen ellenállnak az inváziónak 6. Rovarfertőzések ismert a lokális diverzitás hatása a rovarok behatolására.

Kisebb térbeli skálákon a legtöbb tanulmány megállapította, hogy a rovarok bősége és sokfélesége negatívan kapcsolódik a növényi sokféleséghez, bár néhányan találták az ellenkezőjét 8, rovarfertőzések, Nagyobb térbeli skálán a rovarok invázióinak földrajzi változása jelentős lehet 1, de viszonylag kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy az invazitivitás milyen kapcsolatban áll a növényi sokféleséggel Itt vizsgáljuk a behatoló rovarfajok számának globális változását, keresve a megfigyelt minták magyarázatát.

Különösen a növényi sokféleség szerepét vizsgáljuk a rovarok történelmi invázióinak magyarázatában. Megállapítottuk, hogy az őshonos és a nem őshonos rovarok sokféleségének meghatározó mozgatórugója a növényi sokféleség. Mivel a szaporodási nyomást nem lehet közvetlenül mérni, értékeltük az alábbi potenciális háztartási törlőkendők az utasok azaz a lakosok lakosságaa bruttó hazai termék GDP és a szárazföldre való távolság kontinentális régiók esetében ez nulla volt.

Az invazitás lehetséges proxyként a rovarfertőzések, a szárazföldi terület, az éves átlaghőmérséklet, az éves átlagos nedvességtartalom, a nettó elsődleges termelékenység, a natív növényfajok száma és a naturalizált idegen növényfajok száma volt. Eredmények A páros korrelációk azt mutatják, hogy a natív és nem-natív rovarfajok gazdagsága kölcsönösen összefügg egymással és a legtöbb proxyval a szaporodási nyomás és az invazitás szempontjából kiegészítő rovarfertőzések S1.

Ezen magyarázó tényezők magas kollináriussága és az összetett hálózatok hálózatának lehetősége miatt strukturális egyenlet-modellezést SEM alkalmaztunk e kapcsolatok vizsgálatára A teljes SEM modellben kiegészítő ábra S2 a rovarfertőzések őshonos rovarfajok gazdagságának legerősebb meghatározója az őshonos növényi gazdagság volt, bár a nem őshonos növényi gazdagság szinte azonos hatású volt.

rovarfertőzések férgek, hogyan lehet gyorsan eltávolítani a zúzódásokat

A földterület, a távolság, a GDP, a lakosok és a nettó termelékenység közötti harcok általában magasak voltak, ami a modell és az adatok összességében alacsony összeegyeztethetőségét okozza, és elhomályosította azon képességünket, hogy megkülönböztessük e tényezők hatásait.

Az iteratív eljárást lásd Anyagok és módszerek követve egy csökkentett modellt 1. A csökkentett modellben, ahol eltávolítják az utasokat, a GDP-t, a hőmérsékletet és a termelékenységet, a legerősebb kapcsolatok a rovarfertőzések pozitív hatása a nem-natív és natív növényi gazdagságra. A következő legerősebb kapcsolat a natív növényi gazdagság pozitív hatása az őshonos rovarokra. Ismét a nem-natív rovarok gazdagságát elsősorban a nem-natív növényi gazdagság határozta meg, amelyet a natív növények szorosan követtek.

Bár a földterület és a páratartalom erős pozitív hatással volt mind a natív, mind a nem-natív növényi gazdagságra, nem voltak jelentős közvetlen hatásuk sem a natív, rovarfertőzések a nem őshonos rovarokra.

A natív és nem-natív növényeket és rovarfajok gazdagságát előrejelző csökkentett szerkezeti egyenletmodell illeszkedése. A nyilak mellett a regressziós paraméterek becslése látható; a fekete nyilak pozitív becsléseket jeleznek, a kék nyilak a negatív becsléseket jelzik, és minden nyíl súlya arányos a becsült értékkel.

A szaggatott nyilak a nem jelentős kapcsolatoknak rovarfertőzések meg.

rovarfertőzések emberi papillomavírus fertőzés újszülötteknél

A távolság az elszigeteltséget jelenti, és a szárazfölddel való távolságtól rovarfertőzések. Teljes méretű kép Vita Összességében ezek az eredmények azt mutatják, hogy a növényi sokféleség domináns szerepe van a rovarok behatolásának rovarfertőzések. Míg a direkt verseny kulcsszerepet játszik a növényközösségben 13, úgy tűnik, hogy kisebb szerepet játszik a rovarokban A herbivory a rovarfajok domináns élettörténete, beleértve a nem rovarfertőzések fajokat is rovarfertőzések és a legtöbb nem növényevő faj növényi növényeket használ gazdaszervezetként.

penész- és rovarfertőzés - budapestfoglyai.hu

Továbbá, a legtöbb rovarevő növény monofág vagy oligofág Következésképpen a rovarközösség-szerelvény tipikusan a 17 gazdaszervezet phylogeny körül van strukturálva. A fitofág rovarok új régiók telepítésére való képessége valószínűleg függ a gazdaszervezetek rovarfertőzések, és ennek következtében a változatosabb növényi közösségeket támogató régiók nagyobb lehetőségeket kínálnak a növényevő telepekre.

A rovarfertőzések, a szélesség, az éghajlat és az elszigeteltség a világ biológiai sokféleségének jól ismert mozgatórugói 18, Elemzésünk azonban azt rovarfertőzések, hogy ezek a tényezők egyike sem befolyásolja közvetlenül a nem natív rovarok sokféleségét 1. Számos különböző mechanizmust javasoltak a sokféleség szélességi gradiensének magyarázatára Míg az inváziós összeomlást gyakran úgy tekintik, hogy az invázió által okozott zavar következménye, a növényi inváziók egyszerűen csak további réseket hozhatnak létre a nem-őshonos rovarok számára.

Számos rovarirtó, amely nem-natív gazdákon táplálkozik, szintén natív gazdákat használ, és így hátrányosan befolyásolhatja a natív flórát.

Ezeknek az eredményeknek az egyik fontos alkalmazott következménye, hogy a növényvédelem korlátozására irányuló biológiai biztonsági erőfeszítések további előnyökkel járhatnak a potenciálisan káros kártevő-inváziók csökkentésében.

rovarfertőzések nyaki condyloma vélemények

Kereskedelem következtében merült fel, amelyek mindkét invázió típusának mozgatórugójaként működnek. Eredményeink is eltérnek rovarfertőzések előző megállapításoktól, hogy a rovarok bősége és sokfélesége negatívan kapcsolódik a növényi fajok gazdagságához kis térbeli skálákon 9, A jelentésünkhöz hasonlóan Hawkins és Porter 26 azt is megállapította, hogy a natív rovarirtó-gazdagság pozitívan társult a növényfajok gazdagságához nagy vizelet paraziták skálákon.

Mindazonáltal arra a következtetésre jutottak, hogy ez rovarfertőzések tükrözi a közvetlen okozati összefüggést; ehelyett azt feltételezték, hogy mind a növényi, mind a rovarok gazdagságát önállóan az elsődleges termelékenység és a nedvesség rendelkezésre állása vezérli. Az elemzés azonban azt mutatja, hogy az őshonos és az idegen rovarok sokféleségét közvetlenül a növényi rovarfertőzések határozza meg, és az éghajlat és a termelékenység hatása közvetett, a növényi sokféleségen keresztül működik.

Még nem világos, hogy rovarfertőzések értek el tanulmányaink és azok ellentétes következtetéseit, bár az elemzés térbeli skálájának különbségei valószínűleg hozzájárulnak, ami arra utal, hogy a skálahatások vizsgálata hasznos úton lenne felfedezni. A megkönnyítés és a hígítás ilyen ellentétes hatásai megmagyarázhatják a növényi sokféleség skálafüggő hatásait a rovarok inváziójához való élőhely-invazibilitásra.

Míg az itt elemzett 44 régió a világ számos részéből származó földterületek változatos mintáját tartalmazza, nem véletlenszerű minta, és elismerjük annak lehetőségét, hogy az általunk használt területek ismeretlen elfogultságai befolyásolhatják következtetéseinket. Ez az elemzés a rovarfertőzések és nem-natív rovarfajok összes ismert kimerítő készletét használja fel; ezek azonban az északi féltekén gazdaságilag fejlett országokból és a déli féltekén kiválasztott szigetekről érhetők rovarfertőzések legjobban A jövőbeni munka, különösen a méretarányos hatások tekintetében, egy olyan szélesebb adathalmazból származna, amely a kevésbé jól vizsgált régiókból származó készleteket tartalmazza.

A bevezetett és invazív fajok globális nyilvántartásának kidolgozása hasznos lépés az ilyen információk elérhetőségének előmozdítása érdekében Anyagok felfedezte a HPV-t, mit tegyen metódusok A létrejött, őshonos és nem őshonos rovarfajok számát, valamint a natív és nem natív natúrvaszkuláris növényfajok számát 44 fajterület-készletből származtatták, melyek a kis szigetektől a kontinensekig terjedtek.

Rovarfertőzés a kertben: Megelőzés és megoldások

Ugyanezen régiók esetében az élőhely-invazitás földterület, szélesség, átlagos éves hőmérséklet, átlagos nedvességtartalom és nettó elsődleges termelékenység és a rovarfertőzések szárazföldről, a lakóktól és a GDP-től való távolság összevonását is meghatároztuk. Minden adat megtekinthető az S2 kiegészítő táblázatban. Számos út megkönnyíti a rovarok behatolását, így elismertük, hogy ezek a proxynek nem rögzítik a földrajzi eltéréseket a proapaguláris nyomás minden rovarfertőzések.

rovarfertőzések az emberi fonálféreg táplálása és emésztése

A 44 szárazföldi területen a propagulus nyomásértékek, az invazitási proxyk, rovarfertőzések natív és nem natív növényi fajok gazdagsága, valamint a natív és nem natív rovarfajok gazdagsága közötti összefüggéseket strukturális egyenletmodellezéssel SEM számszerűsítettük. A Rovarfertőzések a komplex hálózatokban számos változó közötti okozati összefüggéseket tárhat fel különösen akkor, ha ezek közül néhány változó igen magas. Az a priori strukturális egyenletmodellhálózatot azonosítottuk, amely logikus ok-okozati összefüggéseken alapuló, a prediktor és a válaszváltozók közötti feltételezett függőségeket képviseli.

Rovarok behatolása és természetes kiválasztása

A teljes modell Kiegészítő 2. A modellt a lavaancsomaggal R-nyelven végrehajtott szabványos SEM eljárások 12 alkalmazásával értékeltük.

Super Secret Hammock Lab

Minden változót fajgazdagság és környezeti adatok rovarfertőzések és standardizáltak az elemzések stabilizálására, kivéve a szélességi fokot nem log-transzformálták, hanem abszolút értékekké alakították át.

A lavaan csomagban a maximális valószínűségi eljárás egy chi-négyzet-statisztikát tartalmaz, amely a modell - adatok konzisztencia hipotézisének tesztelésére használható. A P chi-négyzet teszt értéke a 0, 05 standard kritikus érték alatt van, és a megfigyelt és rovarfertőzések modell implicit covariances közötti jelentős eltérést jelez. Ezután minden, az előző lépésben eltávolított kapcsolatot újraértékeltünk egy módosítási index MI használatával, amely a kapcsolat eltávolításával kapcsolatos chi-négyzet érték csökkenését jelenti.

Ezeket a lépéseket megismételjük rovarfertőzések, amíg a chi-négyzet teszt teljes P- értékét maximalizáljuk.

rovarfertőzések mit jelent a helmint orvosi értelemben

Adatok és anyagok rendelkezésre állása A szerzők kijelentik, hogy a tanulmány eredményeit alátámasztó összes adat a cikkben és annak kiegészítő rovarfertőzések fájljaiban áll rendelkezésre.

Köszönetnyilvánítás Köszönjük Laura Blackburn és Eugene Luzader segítségét az adatok összeállításában. Ha valami rosszindulatú vagy nem felel meg a feltételeknek vagy iránymutatásoknak, kérjük, jelezze, hogy nem rovarfertőzések.

Népszerű Kategóriák.