Ppt helmintológia


Szabó Terézia Az állatszervezettani oktatás az állattan klasszikus morfológiai területén belül az organológiai és histológia ágazatát dolgozza fel funkcionális, összehasonlító és kísérleti módszerrel.

  • Az ayherb paraziták elleni gyógyszer a szemölcsök kenőccsel gyógyíthatók, autoimmun betegségek parazitákkal történő kezelése amőb paraziták emberben.
  • Giardia hond besmettelijk
  • Platyhelminthes jellemzői ppt. Helmintológia

Egyrészt alapozó jellegű más állattani tárgyaknak élettan, emberanatómia. Bevezető ismeretek.

Platyhelminthes jellemzői ppt

Fejlődéstan: Az egyedfejlődés és törzsfejlődés. Posztembrionális fejlődés és típusai az állatvilágban.

ppt helmintológia

Histológia: Az állati test szöveteinek általános jellemzői. Az állati test szervrendszereinek, szerveinek makro- és mikroanatómiája.

Platyhelminthes jellemzői ppt, Helmintológia Tartalom A biológiai vízminősítés Belga Biotikus Index BBI, egyszerűsített változata bioindex BI : vízminősítés eszköze biológiai vizsgálatok bioindikáció ppt helmintológia vízfolyások ökológiai állapota gyors, olcsó, könnyen tananyagba illeszthető kémiai vizsgálatok 8 II. A bioindex használata Alapelv vízminőség változása flóra, fauna makrogerinctelenek bioindikátorok érzékenyebb élőlény tisztább vízben marad életben tisztább a víz többféle élőlény benne Víziászka Asellus aquaticus 15mm Hím teleszkópszemű kérész Baetis rhodani imágó autó szélvédőn 7mm Erezett kérész Epeorus sp. A bioindex használata Módszer mintavétel: élőlények begyűjtése feldolgozás: azonosítás, számolás étékelés: élőlények platyhelminthes jellemzői ppt vízminőség osztályozása 10 II. A bioindex használata Előnyök eredménye pontokkal kifejezhető színskála segítségével vizuálissá tehető kémiaival szemben hosszabb idejű ppt helmintológia mutat ki jobban tükrözi a vízfolyás ökológiai állapotát Az élőlények rendkívül sokféle szennyeződésre reagálnak, ezért a BI a vízfolyás általános biológiai állapotát is jelzi.

Mozgás váz- és izomrendszer. A váz formái.

Látták: Átírás 1 Állatszervezettan I. Szabó Terézia Az állatszervezettani oktatás az állattan klasszikus morfológiai területén belül az organológiai és histológia ágazatát dolgozza fel funkcionális, összehasonlító és kísérleti módszerrel. Egyrészt alapozó jellegű más állattani tárgyaknak élettan, emberanatómia.

Egysejtűek és gerinctelenek vázképződményei. A gerincesek vázrendszerei. Az egysejtűek és a gerinctelenek aktív mozgásának felépítő elemei és jellemzőik. A gerincesek izomzata.

Platyhelminthes jellemzői ppt, Települési vízgazdálkodás I. 4.előadás

A táplálkozás szervei, az emésztőkészülék. Gerinctelen állatok táplálkozási típusai, a bélcsatorna tagolódása és függelékei.

ppt helmintológia

A gerinces állatok emésztőkészülékének részletes anatómiája. Kassai Tibor A légzőkészülék. Diffúz légzés.

ppt helmintológia

Ektodermális eredetű légzőszervek. Gerinces állatok légzőszerveinek részletes anatómiája. A kiválasztás.

FREE PPT TEMPLATE - Creative PowerPoint Ideas - Wattpad Themed Template

Egysejtűek és a gerinctelen állatok kiválasztó platyhelminthes jellemzői ppt ozmoregulációs szervei. A gerincesek kiválasztószervei. Évközi ellenőrzés módja: Zárthelyi dolgozatok: 1.

Platyhelminthes jellemzői ppt, Települési vízgazdálkodás I. Vízkészlet: a társadalom számára hozzáférhető és igénybe vehető vizeket tekintjük.

A ppt helmintológia előírt ppt helmintológia szakmai gyakorlatai: A kötelező ill. Tankönyvkiadó, Durucz I.

Tankönyvkiadó, Budapest, Hollósi G. Tankönyvkiadó, Budapest, Ppt helmintológia Platyhelminthes jellemzői ppt. Tankönyvkiadó, Budapest, Törő I. Medicina, Budapest Törő I. Medicina, Budapest, Vígh H.

Települési vízgazdálkodás I. Philadelphia, A tantárgy tárgyi szükségletei és ellátása: Állattani előadó és labor állatszervezettani, platyhelminthes jellemzői ppt és állatélettani megfigyeléshez, kísérletekhez szükséges eszközökkel felszerelve 1 2 Állatszervezettan gyakorlat I.

Szabó Terézia A tárgy az állati szervezet makroanatómiai és szövettani bemutatását végzi bonctani és mikroszkópos gyakorlati foglalkozások keretében.

ppt helmintológia

A mikroszkóp használata. Alapszövettan hámszövetek, kötő- és támasztószövetek, izomszövetek, idegszövet.

ppt helmintológia

A szövetek sajátosságai különböző szervekben és szervezetekben. Az egysejtűek és a gerinctelen állatok főbb típusállatainak makroszkópos és mikroszkópos vizsgálata: egysejtűek, szivacsok csalánozók megfigyelése.

Ppt orvosi helmintológia, Települési vízgazdálkodás I. 4.előadás

Puhatestűek, ízeltlábúak osztályaiban a főbb típusállatainak vizsgálata. Zárógyakorlat 4.

  • Helmintológia Látták: Átírás 1 Állatszervezettan I.
  • Klinikai ajánlások az emberi erőre vonatkozóan
  • Helmintológia Platyhelminthes jellemzői ppt

Szabó Terézia: Állatszervezettani gyakorlatok I.