Papilloma ínyben, Papillomaviridae – Wikipédia Papilloma ínyben


Nemi úton szedjük össze az ínygyulladást? Papilloma ínyben, Legutóbbi hozzászólások Kategória Fogászati panaszokSzájüregi rák Címkék HPV Bejegyzés navigáció A szájápolás elhanyagolása komolyabb problémákat okozhat, mint azt elsőre gondolnánk: a kezeletlen fogászati problémák kapcsolatban állnak a humán papilloma vírus HPV előfordulásával, ami sajnos a szájüregi rákos megbetegedések százalékáért felelős.

papilloma ínyben

A HPV fertőzéses betegségek vizsgálatakor most először került megfigyelés alá a szájüreg egészsége, mint önálló kockázati tényező. A kutatásban részt vevő, megközelítően ötezer amerikai alany papilloma ínyben követően kiderült, azoknál, akik egészségtelen szájüreggel rendelkeztek, 56 százalékkal gyakrabban azonosítottak HPV vírust, ráadásul a kutatók az elvesztett fogak papilloma ínyben is összefüggésbe hozták a HPV-vel.

X hirdetés A nemi szerveket érintő HPV vírushoz hasonlóan a szájüregi HPV is kétféle lehet: az egyik jóindulatú tumort vagy szemölcsöt idézhet elő a szájban, míg a másik típus könnyen vezethet szájüregi rák kialakulásához.

papilloma ínyben

Mivel papilloma ínyben HPV vírusnak valamilyen sebre vagy sérült területre van szüksége ahhoz, hogy fertőzést okozzon a szájüregben, egy fekély, nyálkahártya sérülés vagy krónikus gyulladás tökéletes táptalaj lehet a vírus számára, feltételezik az orvosok. A megfelelő szájápoláson papilloma ínyben a szükséges fogászati kezelések elvégzésén túl vannak olyan kockázati tényezők is, melyek életmódbeli változtatást papilloma ínyben a dohányzása marihuána használat és a gyakori orális szex mind növelik az esélyét egy esetleges HPV fertőzés kialakulására, ráadásul a férfiak gyakrabban betegednek meg, mint a nők.

Kapcsolódó cikkek:.

papilloma ínyben