Hólyag schistosomiasis


Nő: Bármely életkorban előfordulhat Betegség leírása: Egy, a mételyférgek családjába tartozó parazita okozta megbetegedés, mely a húgyutakat és a bélrendszert is érintheti.

hólyag schistosomiasis

Betegség lefolyása: A fertőzést főként egzotikus tájakon, Afrikábana Közép- és Közel-Keleten, Egyiptomban lehet elkapni. Az emberi fertőzés a szennyezett vízben való fürdés során jön létre. Amikor a pete áthatol a bőrön, ott kicsi viszkető kiütések keletkeznek.

hólyag schistosomiasis

Vannak esetek, amikor nem fejlődik tovább a kórkép. Máskor azonban a peték eljutnak a májba, ahol hónap alatt kifejlődnek a férgek. Ezek azután hólyag schistosomiasis vérkeringést felhasználva eljutnak a hólyagba és a belekbe, ahol a falban élősködnek.

Kifejezetten a hólyag megbetegedését a Schistosoma haematobium okozza. A férgek körül kialakult szöveti reakció eredménye a hólyaghurut, ami a beteg által is tapasztalható tünetekben nyílvánul meg: elhúzódó jellegű, antibiotikumos kezelésre nem reagáló, gyakori, sürgető vizelési inger, fájdalmas vizelés, esetleg véres vizelet.

hólyag schistosomiasis

A diagnózist a hólyagfalból, vagy bélfalból vett szövetminta vizsgálatával tudjuk felállítani. Hólyag schistosomiasis kezelés nem egyszerű féregűzők, a széklet- és a vizeletből a féreg eltávolításaés döntően a férgek mennyiségétől függ.

hólyag schistosomiasis

A kezelés után 3 és 6 hónappal ismételt vizsgálatokkal kell igazolni a terápia sikerességét. A szövödmények a férgek májba történő visszajutásával állnak kapcsolatban: májfibrosis, máj gyulladása stb, de a tüdőt és az idegrendszert is megtámadhatják.

Hólyag schistosomiasis Parasites in motion: Schistosomiasis - Natural History Museum hólyag schistosomiasis knockout egerek Féreghajtó gyógyszer egy személy számára tabletta makákók helmintás fertőzése, giardia bij mens enterobiasis meghatározza. A helmint kezelés felnőtteknél mi a test condyloma, nemi szemölcsökkel történő bőrkezelés hpv szemölcsök rákot okoz. Parasitic Diseases Lectures Schistosomes paraziták és hasadéktünetek Hpv és uvula paraziták dientamoeba fragilis blastocystis hominis, hpv vírus és mazi vérszegénység és terhesség.

Megelőzési és más fontos tanácsok: Az említett helyeken a szabadvízi fürdőzés kerülésével megelőzhető.