Banánféreg


Szerző: Akvarisztika 2 Az ikrából frissen banánféreg apró halivadékok felnevelése sokszor okoz problémát az akvaristáknak, mert nehéz beszerezni olyan kis méretű élő eleséget, amit a halak képesek megenni.

gyógyszerek a nemi szemölcsök candidiasisának kezelésére

Akvarisztika 2 Az akvarisztikai könyvekben gyakran említik, hogy az ilyen apró banánféreg az első napokban összemorzsolt főtt tojássárgájával lehet etetni, de ez gyorsan leronthatja a vízminőséget, banánféreg az el nem fogyasztott ételmaradék bomlása során kénhidrogén termelődik. Ekkor jön a képbe a banánféreg Helicotylenchus multicinctus ami csak ,5 mm hosszú és rendkívül gyorsan szaporodik.

méregtelenítő kiegészítők a test tisztításához

Eredetileg a banánfák gyökerein él, és a banántermesztők mint kártevőt banánféreg számon, mivel rendkívül szívósak és riasztó mértékben képesek elszaporodni Otthoni tenyésztése nem jelenthet gondot, nagyon egyszerű. Az alaptenyészet beszerzése kicsit körülményesebb, azonban néhány akvarisztikai boltban beszerezhető, vagy tenyésztőktől lehet hozzájutni, de akár internetről is lehet rendelni.

papilloma uvula

A tenyészet táptalajának elkészítése banánféreg egyszerű: egyenlő arányban keverjünk össze összetört zabpelyhet, banánféreg valamilyen gabonapelyhet és érett banánból készített pépet, majd adjunk cn enterobiosis egy kis vizet.

Az állaga ne legyen túl folyós, inkább pasztaszerű. Az egészet terítsük szét egy műanyag dobozban kb. Az alaptenyészet bezacskózva a kereskedésből.

hpv vírus gyogyitasa ferfiaknal

Banánféreg víz, gabona- és zabpehelyből álló táptalaj Ezután fedjük le a műanyag dobozt, de fúrjunk néhány lyukat a tetőbe, hogy tudjon szellőzni. Arra figyeljünk, hogy a keverék soha banánféreg száradjon ki.

Az alábbi írásban a banánféreg Helicotylenchus multicinctus otthoni tenyésztését szeretném bemutatni.

Tegyük a dobozt sötét meleg helyre, de a hőmérséklet, ne legyen °C-nál melegebb. Néhány nap elteltével, ha közelebbről megnézzük láthatjuk, hogy milliónyi apró banánféreg nyüzsög a keverék tetején.

Etroplus maculatus ivadék banánférget fogyaszt

Begyűjtésük nagyon egyszerű: egy üveglapot, vagy pl. Ezután az üveglapot belemossuk az ivadékok vizébe. A sötétebb résznél jól látszanak a lassan sűlyedő ,5 mm-es, banánférgek A banánférgek 24 órán keresztül maradnak életben a vízben, és csak lassan sűlyednek le, ezért a kishalak jól le tudják banánféreg vadászni és kisebb az esélye, hogy beszennyezik a vizet.

paraziták, méreganyagok és toxinok tisztítása

Néhány hét elteltével a tenyészetnek ecetszaga lesz, ilyenkor oltsuk át a banánférgeket egy friss táptalajba. A régi banánféreg-kultúra élettartama meghosszabbítható, banánféreg ilyenkor még hozzáadunk egy kevés gabonapelyhet.

Banánféreg-mi más? Alig pár hónapja,hogy az AM. De ne szaladjunk előre: Dr. Szita úr "billentyűzetéből" látott banánféreg az ismertető,és akik ismertek engem nem is csodálkozhattok:azonnal harci lázba hozott a megszerzésének lehetősége. Szerencsére ekkor már nem volt messze az őszi börze,és óriási szerencsémre önzetlen segítőnk Pasa jelezte is:a rendezvény végeztével szívesen ellát oltással: Egyébként is "randim" volt vele az általam csak "Szent hely"-ként aposztrofált birodalmában,így estefelé kezembe is vehettem ajándékát.

Ezzel a módszerrel mindig lesz az ivadékhalaknak friss élő eleségük, és többé nem okozhat problémát a nagyon apró halak táplálása sem. Forrás: diszhal.

mi okozza a hpv torokrákot